Cine va câștiga ”Balonul de Aur” 2023. A fost dezvăluit numele fotbalistului. Nu joacă în Europa

de: Beatrice Dumitru
17 10. 2023

Presa din Spania a dezvăluit cine este jucătorul care va câștiga ”Balonul de Aur” pentru 2023. Gala pentru decernarea trofeului este programată pe 30 octombrie, la Paris. La cine va ajunge ”Balonul de Aur”.

Cine va câștiga ”Balonul de Aur” 2023

Cea de-a 67-a ediție a ”Balonului de Aur”, organizată de revista franceză France Football, va avea loc la Teatrul Chatelet din Paris. Cu mai puțin de două săptămâni înaintea ceremoniei pentru decernarea trofeului, publicația spaniolă Sport a dezvăluit numele celui care va triumfa în capitala Franței. Premiul este acordat pentru cel mai bun jucător al anului.

Potrivit sursei citată, la feminin, Aitana Bonmati, câștigătoare a Cupei Mondiale și a trofeului Champions League, va cuceri trofeul, după Alexia Putellas, care s-a impus în 2021 și 2022.

La masculin, cel care va ridica trofeul este Lionel Messi. Va fi pentru a opta oară când va câștiga ”Balonul de Aur”, record absolut în istoria fotbalului. De asemenea, va fi pentru prima dată când un fotbalist care nu evoluează în Europa se impune în cursa pentru prestigiosul trofeu. El s-a transferat în această vară în MLS, la Inter Miami, notează Sport.

Lionel Messi are șapte ”Baloane de Aur”.

Lionel Messi a fost ales câștigător al ”Balonului de Aur” după ce a condus Argentina la triumful de la Campionatului Mondial din anul 2022. El are deja șapte trofee cîștigate și este urmat în acestă ierarhie de Cristiano Ronaldo, cu cinci trofee.

Cristiano Ronaldo nu a fost nominalizat la trofeu

Anul acesta, Cristiano Ronaldo nu se află pe lista pretendenților la ”Balonul de Aur”, prima oară după 20 de ani. El și-a asumat un risc enorm când a plecat din fotbalul european și a ales contractul din Arabia Saudită. Câștigă 500 de milioane de dolari în doi ani și jumătate cu Al Nassr, dar este tot mai departe de marile trofee.

Citește și: Fotbalistul român care putea câștiga ”Balonul de Aur”. ”Era un jucător care crea probleme”

Jucătorul cu cinci Baloane de Aur nici nu putea să emită pretenții în condițiile în care singura performanță notabilă din sezonul trecut a fost sfertul de finală cu Portugalia de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Care este cel mai bun din lume, conform științei: Messi sau Ronaldo?

Lionel Messi este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor. Acest lucru a fost confirmat și de Dr. Ian Graham, un expert.care a condus echipa de analiză a datelor Liverpool Football Club și și-a petrecut o mare parte din carieră descoperind care sunt cei mai buni jucători din lume din fiecare unghi statistic.

Citește și: Cristiano Ronaldo a surprins pe toată lumea. Ce a spus despre rivalitatea istorică cu Lionel Messi

Potrivit acestuia, în ceea ce privește numărul de goluri marcate, cei doi sunt aproape la egalitate, Ronaldo fiind puțin peste Messi, însă dacă sunt scoase penalty-urile, atunci locul 1 îi revine lui Messi. Acest lucru se datorează faptului că există o șansă de 75% de a marca dintr-un penalty, care este mult mai mare decât o minge în joc.